Home
img_1283.jpg
Deelnemers viswedstrijd Nieuw Terbregge verbijsterd. PDF Print E-mail
Door: nieuwsboy snelle Henkie   
zaterdag, 21 mei 2005
Sterrekroosstraat slaat genadeloos toe bij jeugdviswedstrijd Nieuw Terbregge 2005.
 De jeugdviswedstrijd Nieuw Terbregge van 21 mei 2005 had twee categorieën, van 3-9 jaar en van  10 tot 14 jaar. De eerste twee prijzen uit de eerste categorie en de eerste prijs uit de tweede categorie werden gewonnen door het sterke deelnemersveld uit de Sterrekroosstraat. De wijk was kansloos, genadeloos sloeg een trio uit de Sterrekroosstraat toe.
De dames Kaatje (8), Mirthe (9) en Daphne (11) lieten het grotendeels mannelijke deelnemersveld even een poepie ruiken. De debutant Kaatje haalde in twee uur tijd een dikke meter vis uit het water, daarbij de nummer twee ver achter zich latend. Reeds na het eerste uur was de uitslag eigenlijk al bekeken nadat Kaat 4 stevige vissen op de kant had gehaald. Haar secondant had het er druk mee, geroutineerd sleepte zij, zonder zich ook maar uit haar stoel te verheffen de vissen naar de kant alwaar haar secondant zorgde voor het onthaken en het opnieuw beazen van de haak.

De hengel in de ene hand en het blikje Fanta in de andere hand en de blik strak gericht op alles en iedereen die wat zei en bewoog was het slechts een kwestie van het uitzitten van de tijd om vervolgens het podium te kunnen bestijgen. Niet onvermeld mag blijven dat dit alles Kaat’s eerste capriolen aan de waterkant waren, 45 minuten eerder stond zij nog in de hengelsportzaak om haar allereerste hengeltje plus toebehoren aan te schaffen. Hoongelach was hier haar deel toen zij, geholpen door stoere jongens en ferme knapen om een hengeltje vroeg voor haar allereerste viservaring (wel gelijk een wedstrijd). Na afloop van de prijsuitreiking deelde zij fijntjes mee “deze week nog even met de trofee en gewonnen hengelsportartikelen bij deze zaak langs te willen gaan”. Kaat kennende heb ik het volste vertrouwen in deze actie. Het mag duidelijk zijn dat we nog veel mogen verwachten en vaak zullen horen van deze jonge crack in de hengelsport. Verwonderlijk is dit alles evenwel niet als we beseffen dat Kaat voortkomt uit een sterk vissersgeslacht. Kaat’s vader is een notoir guppenkweker en moeder’s lust ook vissticks www.nieuw-terbregge.nl

< Vorige